Supervisie in Aalten


Go to content

Supervisie

Supervisie is een leertraject waarin de supervisant onder leiding van een supervisor de eigen stijl en manier van werken kan verbeteren en de persoonlijke groei kan bevorderen. Uiteraard gebeurt dit vanuit de eigen situatie, leerbehoefte en leerdoelen. Supervisie is daardoor goed in te passen in een Persoonlijk Ontwikkel Plan.

Voor wie?
Supervisie is bij uitstek geschikt voor individuele beroepsbeoefenaren en leidinggevenden die beroepsmatig met mensen werken. Of dit nu collega's of cliŽnten zijn. De supervisant leert zijn of haar houding en opgedane ervaringen zodanig tegen het licht te houden dat deze leiden tot een beter functioneren. Bovendien kan supervisie beginnende beroepsbeoefenaren helpen hun effectiviteit te verhogen, zonder dat dit leidt tot spanningen of een burn-out.

Werkwijze

Supervisie kan individueel of in groepen tot 3 personen plaatsvinden. Wij gaan uit van 10 ŗ 15 bijeenkomsten: individueel van 1 - 1,5 uur, voor groepen van 2 - 2,5 uur. In deze gesprekken reflecteren we op de werkervaringen. Wij stellen hierbij vragen die gericht zijn op het bewust worden van de eigen houding, vaardigheden en kennis. Ook proberen we zonodig andere werkwijzen te ontwikkelen.

De deelnemer maakt voorafgaand aan elk supervisiegesprek een schriftelijk verslag van relevante werkervaring met een persoonlijke reactie daarop en formuleert tevens zijn of haar leervraag. Een dergelijk schriftelijk verslag helpt om beter inzicht te krijgen in de eigen werkwijze en hierop te reflecteren. Daarnaast maakt de deelnemer een verslag van wat hij of zij in en van het gesprek heeft geleerd en wat hij of zij er mee gaat doen in de praktijk.


Back to content | Back to main menu